AndreiLaslau.net

Slabeste mancand regeste!

3 proceduri pe care dai banii la salon, dar le poți face acasă, cu costuri minime

Vizitele regulate la salonul de înfrumusețare fac parte din ritualul oricărei femei, însă acestea pot ajunge să te coste enorm. Vopsitul, unghiile, epilarea, vopsirea sprâncenelor, tratamentele corporale și faciale îți pot scoate lunar din buzunar cel puțin câteva sute de lei.

Publicitate

Dacă unele proceduri de înfrumusețare îți asigură rezultate mai bune la salon, datorită tehnologiei avansate pe care o folosesc cosmeticienele, altele sunt la fel de eficiente și mult mai ieftine, dacă le pui singură în practică, acasă.

Epilarea poate fi nedureroasă și eficientă chiar și când o faci singură

Ne-am obișnuit cu ideea că epilatul este dureros, ne irită pielea și ne poate răpi mult timp, motiv pentru care ne programăm lunar vizite la cosmeticiana noastră. Dacă lama de ras sau cremele epilatoare fac ca firele de păr să crească mai puternice și mai dese, iar epilarea cu ceară fierbinte poate fi periculoasă atunci când nu ai experiență și dexteritate, există o soluție mai puțin dureroasă, rapidă și extrem de eficientă.

Epilatoarele moderne precum acestea vin acum cu atenuatoare de durere, accesorii pentru precizie și capete de schimb astfel încât să nu mai depui efort pentru a te epila rapid. După cum vezi, designul lor a fost transformat astfel încât ele să fie ușor de folosit și să îți asigure un epilat de durată.

Beneficiile împachetărilor corporale cu produse naturiste

Dacă ești adepta împachetărilor corporale pentru fermitatea pielii, a celor anticelulitice sau a celor hidratante, este bine de știut că acestea pot fi puse în practică și acasă, cu rezultate la fel de vizibile. Esteticienii recomandă să îți prepari singură o soluție pentru împachetări, utilizând produse naturiste care sunt mai blânde cu pielea și nu o irită.

Împachetări anticelulitice cu cafea. Zațul de la cafea poate fi un exfoliant excelent, iar cofeina este ingredientul principal din multe creme anticelulitice. Pentru a beneficia de efectele sale, tot ce trebuie să faci este să amesteci un sfert de ceașcă de zaț de cafea cu o lingură de ulei de măsline sau ulei de cocos. Aplică apoi pasta respectivă pe coapse, fese și abdomen și înfășoară-te apoi cu o folie de plastic. După 15-20 de minute îndepărtează folia și clătește-te din abundență cu apă călduță.

Împachetări cu scorțișoară pentru fermitate. Scorțișoara dintr-o ceașcă se amestecă cu puțin ulei de măsline, ulei de cocos sau ulei de ricin și câteva lingurițe de miere, apoi se aplică pe zonele cărora dorești să le redai fermitatea. Acest amestec are și un efect intens hidratant, astfel că pielea ta va rămâne fină și va avea un aspect mai tonifiat.

Împachetări „antiaging” cu nămol. Argila ajută la eliminarea toxinelor din organism și poate avea un efect de întârziere a primelor semne de îmbătrânire, fiind utilizată atât în tratamentele corporale, cât și în cele cosmetice. De asemenea, argila este un remediu eficient împotriva acneei, așa că nu ezita să o folosești dacă ai astfel de probleme, indiferent că ai pielea grasă sau uscată. Argila se amestecă ușor cu apă, până se formează o pastă groasă, apoi se aplică pe corp și se lasă să acționeze până când se usucă și își schimbă culoarea.

Tratamentele faciale pentru curățare în profunzime

Un tratament facial la un salon cosmetic presupune mai multe etape care favorizează deschiderea porilor, apoi curățarea în profunzime a tenului, îndepărtarea celulelor moarte și a punctelor negre. Efectuate săptămânal, aceste tratamente pot ține sub control excesul de sebum și pot ameliora problemele cu acneea.

Poți utiliza atât ingrediente naturale, precum mierea, sucul de lămâie, uleiul de măsline, ceai verde sau de mușețel, pastă de avocado ori castraveți, sau poți folosi și produse cosmetice pentru îngrijirea tenului. Iată care sunt etapele pe care trebuie să le urmezi pentru o curățare profundă a tenului:

Pasul 1: demachierea. Începe prin a îndepărta murdăria sau urmele de machiaj de pe ten, folosind un disc cosmetic și un demachiant cu apă micelară, care este mai eficient în curățare.

Pasul 2: curățarea. Spală-te pe față cu un gel special pentru curățare, preferabil unul care să conțină particule exfoliante, pentru a îndepărta celulele moarte și a deschide porii.

Pasul 3: tratamentul cu aburi. Într-un vas cu apă fierbinte pune un pliculeț cu ceai de mușețel, acoperă-ți capul cu un prosop și stai deasupra aburilor câteva minute. Acest lucru va ajuta la deschiderea completă a porilor și îți va fi mult mai ușor să îndepărtezi punctele negre.

Pasul 4: curățare profundă. Folosește un „pore-strip” sau o mască pentru curățare în profunzime pe zonele cu probleme, în special în zona „T”.

Pasul 5: tonifiere. Aplică o loțiune cu efect tonifiant și astringent folosind un disc cosmetic, pentru a închide porii.

Pasul 6: hidratare. Încheie tratamentul prin aplicarea unei creme hidratante cu efect regenerant, care îți va ajuta tenul să se refacă și va stimula formarea de noi celule.