AndreiLaslau.net

Slabeste mancand regeste!

7 semne ascunse ale diabetului zaharat pe care nu ar trebui să le ignori

Diabetul este adesea numit si “ucigasul silentios” deoarece semnele sale nu pot fi recunoscute uneori. Aceasta boala poate distruge mai multe organe inainte de a afla că suferiti de diabet zaharat.

Publicitate

Daca suferiti de diabet, glicemia mare actioneaza ca o otrava, este adesea însoţită de valori crescute ale tensiunii arteriale dar şi niveluri anormale de lipide în sânge. Celulele din corpul tau se bazează pe glucoză pentru a le oferi energie care este necesară pentru funcţionarea normală.

Se poate introduce direct glucoză în corpul dumneavoastră prin consumul de fructe. Cea mai mare parte din glucoza provine din descompunerea carbohidratilor in intestine cum ar fi amidonul care se gaseste în orez, cartofi şi alte ingrediente.

Glucoza este apoi transportata la celulel prin vasele de sange, dar pentru ca organismul nostru s-o folosească este nevoie de insulina.

Insulina este un hormon produs de pancreas si este cheia care deschide celula şi permite intrarea glucozei in aceasta.

Persoanele cu diabet zaharat tip 1 nu produc suficienta insulină şi trebuie să se bazeze pe injectii cu insulina. Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 pot avea insulina, cel puţin la început, dar ei nu o pot utiliza deoarece ele sunt rezistente la insulina.

Multe dintre simptomele de tip 1 şi tip 2 sunt similare .O treime din persoanele cu diabet nu stiu ca au aceasta boala, deoarece cele mai multe dintre ele au diabet de tipul 2.

Deoarece diabetul poate provoca complicaţii grave de sănătate, este important să se acorde o atenţie la simptome. Atat timp cat nu este prea târziu, consultaţi medicul dumneavoastră pentru a vă testa.

Cele mai frecvente simptome ale diabetului zaharat sunt:

• Sete crescuta sau gura uscata;

• Nevoia de a urina des (în cantități mai mari decât înainte);

• Senzatie mare de foame;

• Scădere inexplicabilă în greutate (în afara faptului că mâncaţi mai mult decât înainte);

• Slăbiciune şi oboseală;

• Infectii frecvente (inclusiv ciuperci în zona genitală) sau zgârieturi care durează o perioada de timp mai mare sa se vindece;

• Vedere incetosata.

Cu o dieta sanatoasa, exercitii fizice şi o buna medicatie, diabeticii poate avea o viaţa activă şi productivă.

SURSA:www.healthandhealthyliving.com