AndreiLaslau.net

Slabeste mancand regeste!

Atacuri de panica nocturne: cauze si tratamente

Indiferent daca acestea se datoreaza unor motive medicale sau psihologice, daca am suferit vreodata de atacuri de panica nocturne, este important sa ii spunem medicului nostru, astfel incat sa ne ajute sa rezolvam acest lucru.

Publicitate

Atacurile de panica nocturne apar in mod neasteptat in mijlocul somnului. Acestea vin cu senzatia de sufocare, tahicardie si transpiratie.
Din punct de vedere clinic, este obisnuit ca acest lucru sa se intample la pacientii care sufera, de asemenea, de atacuri de panica in timpul zilei.

Cu toate acestea, se stie ca atacurile de panica intalnite in timpul noptii sunt experimentate cu intensitate si suferinta mai mari.

De asemenea, este important sa subliniem un lucru curios despre ele. 10% dintre persoanele care sufera de anxietate si care sunt sub presiune si sufera de stres ridicat datorita stilului lor de viata pot suferi din cand in cand atacuri de panica nocturne.

Pe de alta parte, exista si alte grupuri in societate care sunt si mai sensibile la astfel de situatii din cauza factorilor personali si a conditiilor medicale.

Uneori, aceste cazuri pot deveni o problema reala.

Sa ne uitam la mai multe informatii.

Atacuri de panica nocturne: cine poate suferi de ele?

Nu vorbim destul despre atacuri de panica nocturne… Atat de putin incat multi oameni sunt surprinsi sa afle de ele.

Cand vorbim despre atacuri de panica, ne imaginam de obicei pe cineva captiv in fata fricii. Imagineaza-ti o persoana care este paralizata si sufera de tahicardie intr-o anumita situatie de zi. Probabil presupui ca exista un pericol sau o cauza de suferinta.

Pe timp de noapte, intr-un context sigur ca patul nostru, este greu sa ne imaginam de ce ar trebui sa experimentam o astfel de situatie. Cu toate acestea, este mai frecvent decat ne-am putea gandi.

Sa vedem ce fel de oameni sunt mai susceptibili sa sufere de atacuri de panica nocturne:

– Pacientii care sufera deja de atacuri de panica in orice moment al zilei

– Oamenii care se afla in mijlocul unor situatii care le exercita o mare presiune psihologica sau emotionala

– Cei cu hipertiroidism sau hipotiroidism

– Persoanele care sufera de apnee

– Refluxul gastroesofagian le poate cauza

– Persoane care tocmai au experimentat un eveniment traumatic: pierderea unei persoane iubite, victima unui accident sau martorul unui accident.

Care sunt simptomele unui atac de panica nocturn?

Atacurile de panica nocturne tind sa apara in faza non-REM a somnului. Deci, atunci cand suntem cei mai calmi si, curios, cei mai relaxati. (Este cel mai des intalnita in jurul orei 2 dimineata).

Ne trezim brusc si violent, ca si cum cineva ar fi activat un mecanism care “ne-a scos” brusc din somn.

Aceasta trezire vine cu un sentiment de frica intensa, de panica sau de dezastru. Este insotita de un sentiment sufocant, tahicardie si transpiratie.

Persoana tinde sa aiba impresia ca situatia a durat mult timp. Cu toate acestea, tinde sa fie destul de limitat si scurt, niciodata mai mult de 15-20 de minute.

De asemenea, este important sa subliniem ca aceste situatii sunt experimentate cu mai multa confuzie decat atacurile de panica pe timp de zi.

„Ele vin din “nicaieri”, in mijlocul odihnei noastre. Ele apar din senin din aceasta lume inconstienta, relaxata, unde ultimul lucru pe care il asteptam este un atac de panica.”

Lipsa controlului este, prin urmare, imensa. Aceasta confuzie tinde sa intensifice si mai mult teama si disconfortul, ceea ce face ca anxietatea sa creasca si mai mult.

Ce putem face pentru a face fata si pentru a reduce atacurile nocturne de panica?

Dupa cum am mentionat deja, atacurile nocturne de panica se pot intampla din cauza unei serii de cauze. Cu toate acestea, putem distinge intre doua cauze principale: medicale si psihologice.

Atacuri de panica din motive medicale

Factori precum tulburarile tiroidei, apneea si refluxul pot duce la aceste tremurari violente si epuizante de noapte.

Astfel, este recomandabil sa se puna in practica urmatoarele strategii:

– Spune medicului tau ce se intampla.

– Continua cu tratamentul potrivit pentru boala ta: probleme ale tiroidei, reflux gastroesofagian, etc.

– Urmeaza recomandarile medicale pentru a obtine un somn bun.

– Afla daca medicamentele pe care le iei pot afecta calitatea somnului.

– Incearca sa traiesti o viata activa, deoarece exercitiile fizice sunt un obicei bun pentru atacurile de anxietate.

– Dupa un atac de panica nocturn, se recomanda sa te ridici si sa faci o rutina non-stimulanta zilnica: curata ceva, perie-ti dintii sau parul …

– Nu este o idee buna sa mergi sa te uiti la televizor sau sa faci un dus, pentru ca in acest caz vei avea probleme sa te intorci la culcare.

Atacuri de panica din motive emotionale sau psihologice

– Identifica originea problemelor tale emotionale sau declansatorul anxietatii.

– Invata sa iti gestionezi lumea emotionala cu ajutorul unui profesionist sau prin intermediul unor mecanisme de personale adecvate.

– Practica un fel de tehnici de respiratie sau de relaxare inainte de a merge la culcare.

– Conectarea mintii este foarte potrivita pentru a face fata acestor situatii.

– Yoga este, de asemenea, foarte utila.

– Inotul, dansul sau plimbarile in medii naturale sunt activitati relaxante care sunt potrivite pentru acest tip de tulburari.

In concluzie, nu ezita sa spui medicului tau despre orice fel de tulburare de somn.

Tulburarile de panica nocturna au intotdeauna o origine biologica sau psihologica, care este important sa fie identificata.

Sursa:steptohealth.com