Ce nu avem voie să facem în ziua de vineri. Fugiţi de usturoi şi nu vă tăiaţi unghiile

Zi de post și chiar de post negru, pentru că atunci a fost răstignit Mântuitorul, vinerea e plină de superstiții pe care strămoșii noștri le-au păstrat mereu cu sfințenie.

Potrivit tradiției, orice persoană care ține post în ziua de vineri își va realiza toate dorințele, scrie secretele.com. De asemenea, vineri nu se consumă absolut deloc usturoi, pentru că sâmbătă dimineața se crede că se împărtășesc îngerii.

Vinerea trebuie ținută mai ales de femeile tinere, care nu au voie să-și taie unghiile, pentru că altfel va rămâne necăsătorită. Mai mult, se crede că cine va coase într-o zi vineri, își va coase buzele, iar cine va îndrăzni a toarce, își va încurca intestinele.

Cine se spală în Vinerea Mare va fi ferit de boli tot anul

De asemenea, femeile nu au voie să coasă în Vinerea Mare, pentru că atunci vor atrage tot necazul asupra lor. Dacă în schimb, se vor spăla, vor fi ferite de necazuri tot anul. Și tot dorințe își vor împlini toți cei care în prima zi de vineri după Paște își vor spăla chipul în apa unei fântâni.

De asemenea, tradiția spune că în ziua de vineri nu se fac căsătorii, pentru că acestea nu vor rezista în timp. Despre persoanele născute în ziua de vineri se spune că sunt frumoase, iubitoare, pasionale și pline de duh divin.

Citeste si Cât de benefică este o zi de post

Postul alimentar nu este legat neapărat de cel religios, mai ales astăzi când foarte puțini oameni se hrănesc regulat.

O zi de post pe săptămână poate să îți vină în ajutor și să țină bolile la distanță.
Postul alimentar pe termen scurt aduce foarte multe beneficii în organismul uman, mai ales dacă faci parte din categoria oamenilor gurmanzi.

Unul dintre principalele efecte pozitive este acelă că vei contribui în felul acesta la descărcarea energiei negative din corp și îți vei curăța gândirea.

Postul negru ținut o zi întreagă va contribui la stabilizarea nivelului de zahăr în sânge deoarece pancreasul va fi în reapaos și în felul acesta organismul tău se va curăța mai bine.

O zi de post precum o zi la SPA

Nu sună deloc exagerat, o zi în care alegi să ții post negru îți va ajuta organismul să întinerească cu cel puțin o lună, îți vei ajuta organismul să curețe de la interior către exterior.

Secretul este ca în ziua respectivă să bei suficientă apă astfel încât corpul să își poată hidrata toate celulele și organele.

Apa băută mai ales atunci când ții post negru ajută la intensificarea procesului de arderi a țesutului adipos, deci adio kilograme și celulită.

Astfel vei avea parte de o purificare și o îmbunătățire a calității funcționale a organelor dar și a activității cerebrale.

Momentul ideal pentru a medita

Deși s-au spus foarte multe despre meditație, ea joacă un rol foarte important în buna desfășurare a activităților din organismul tău.

Durata postului poate varia de la o zi la o săptămână însă niciodată mai mare de atât.

Pentru a-ți ajuta corpul să se curețe mai bine este necesar ca înainte cu două zile de ziua de post să excluzi din alimentația ta toate produsele de origine animală și să te axezi mai mult pe cereale fructe și legume.

O modalitate de a slăbi

Stresul este unul dintre cei mai mari dușmani astfel că resimțit la nivel celular acesta poate avea un efect negativ și asupra imunității tale dar și asupra siluetei, mai ales că din ce în ce tot mai mulți oameni se confruntă cu foamea emoțională pe fond de stres.

Ca să te poți bucura de efectele pozitive ale postului în ceea ce privește silueta ta, asigură-te că în ziua anterioară consumă la maxim ora 18 o salată sau o supă cremă sau ceva ușor și te bagi devreme în pat pentru a ajuta organismul să se regenereze prin intermediul somnului. Evită cu o zi înainte să consumi alcool sau produse de origine animală.

A doua zi, în ziua de post până la ora 18 de câte ori simți nevoia de a mânca bea apă, multă apa pentru a menține tot corpul hidratat. NU este greu, nu este ușor dar efortul merită garantat.

La ora 18 se termină perioada de post și acum poți să savurezi o mini salată dintr-un morcov ras, varză rasă sau o salată de pătrunjel, nimic în plus sau minus.

Salata de vrază rasă se va comporta ca o mătură la nivelul intestinelor tale, va ajuta la eliminarea resturilor alimentare datorită efectul său diuretic.

Pe perioada postului poți să consumi ceaiuri din plante însă fără să adaugi zahăr sau miere.

După această zi se recomandă să eviți mesele aglomerate și mâncărurile grele, să optezi pentru salate sau supe creme, alimente care să fie ușor de digerat pentru sistemul digestiv și să nu uiți în continuare să te hidratezi corespunzător.

După ziua de post este recomandat să eviți alimentele acide și cele de origine animală, mai de grabă ar fi indicat un suc de fructe, de legume sau un smoothie, multe verdețuri și mișcare.

Sursa:www.romaniatv.net