AndreiLaslau.net

Slabeste mancand regeste!

Ce se intampla daca bei cafea in timpul sarcinii

Consumul de cafea in timpul sarcinii e una dintre interdictiile pe care multi medici o impun. Dar de ce nu este recomandat? Ce se intampla daca bei cafea in timpul sarcinii?

Publicitate

Ei bine, nu degeaba cafeaua si produsele pe baza de cafeina sunt interzise in timpul sarcinii, ci exista o serie de motive pentru care consumul lor nu este recomandat sau se recomanda limitarea drastica a consumului.

Ce se intampla daca bei cafea in timpul sarcinii

Din pacate, consumul a mai mult de 200 mg de cafeina pe zi in timpul sarcinii poate cauza pierderea sarcinii sau nasterea unui copil subdezvoltat.

Consumul unei cantitati mari de cafea sau cafeina (8 portii pe zi) a fost corelat cu nasterea copiilor morti.

Asa cum, in cazul adultilor, cafeaua creste ritmul cardiac, acelasi efect il are si asupra fatului.

Totodata, ficatul copilului nenascut este inca subdezvoltat, nu poate sa elimine cafeina din organism la fel de rapid precum ficatul unui adult.
Astfel, cafeaua ramane in organismul fatului pentru mai mult timp.

Un alt aspect important de retinut este ca efectul cafeinei asupra metabolismului este similar cu cel al adrenalinei. Ambele pot, teoretic, sa reduca circulatia sangelui catre uter.

Cata cafea poti consuma in timpul sarcinii

Daca totusi nu te poti abtine de la a bea cafea, e bine macar sa ramai int-o limita.

Cantitatea maxima de cafea pe care o femeie o poate bea pe zi, fara a se supune unui risc mare, este de o cana obisnuita de cafea pe zi (250 ml).

Aceasta cantitate este desigur valabila pentru o cafea cu lapte sau o cafea slaba, in niciun caz espresso.

Daca in mod normal bei mai mult de o cana de cafea pe zi, ia in considerare reducerea treptat a cantitatii de cafea bauta in timpul sarcinii, pana la un nivel acceptabil.

Daca vei incerca sa renunti dintr-o data, cel mai probabil vei resimti efectele sevrajului (dureri de cap, in principal).

Sursa: baby.unica.ro/