AndreiLaslau.net

Slabeste mancand regeste!

Primele semne ale cancerului de san pe care femeile le ignora

Cancerul de san a devenit una dintre cele mai frecvente boli la femeile de astazi. Pentru a nu incepe situatia, medicii recomanda examinari regulate. Medicul Tatyana Shakhrai a vorbit despre primele semne de cancer la care multe femei nici macar nu acorda atentie.

Publicitate

De ce ar putea fi prea tarziu

Medicul sustine ca majoritatea femeilor moderne merg la o examinare a sanilor doar atunci cand ele insele au gasit un neoplasm. Cu toate acestea, este adesea prea tarziu, deoarece, cel mai probabil, aceasta nu este prima etapa a bolii oncologice.

Potrivit medicului, cancerul de san in primele etape nu ar trebui sa provoace groaza in societatea moderna, deoarece medicina a avansat mult si toate problemele pot fi vindecate in stadiul initial. Prin urmare, medicul recomanda sa nu astepte orice deformari in zona toracelui, ci sa vina mai devreme la examen.

Care sunt primele semne de cancer pe care majoritatea femeilor le ignora?

Specialistul noteaza: chiar daca vii in vizita la medicul ginecolog, iar dupa palpare acesta spune ca totul este in regula, nu este intotdeauna cazul. Uneori, atunci cand o femeie are sanii mari, este extrem de dificil sa simti orice schimbari.

Principalele motive pentru dezvoltarea cancerului de san includ ereditatea, stilul de viata sedentar, mediul sarac, alimentatia necorespunzatoare, ceea ce duce la cresterea in greutate, lenjerie incomoda, obiceiuri proaste etc.

Primele semne ca ceva nu este in regula cu sanii tai includ urmatoarele puncte:

scurgeri de neinteles din piept daca nu sunteti o mama care alapteaza;

asimetria sanilor, modificarea formei sale;

ganglioni limfatici mariti;

modificarea formei mamelonului, pare a fi tras spre interior.

Daca observati orice modificari care va alerteaza, ar trebui sa va inscrieti imediat pentru un diagnostic. Acest lucru va ajuta la prevenirea consecintelor grave.

Cat de des trebuie sa fii examinata

Medicul Tatyana Shakhrai insista ca femeile moderne sa viziteze regulat un ginecolog. Examinarea unui specialist include in mod necesar palparea glandelor mamare.

O ecografie ar trebui facuta o data la sase luni, acest lucru va fi suficient, dupa 45 de ani este necesar sa se efectueze o mamografie anual. Nu neglija vizitele la medic, deoarece de asta depinde sanatatea ta.