AndreiLaslau.net

Slabeste mancand regeste!

De ce este armurariul o plantă-minune? Iată beneficiile sale

Aparent o buruiană ce invadează câmpuri sau terenuri părăsite, armurariul e folosit în medicină de mai bine de două mii de ani.

Publicitate

Scrieri antice menționează această plantă ca fiind tratament pentru mușcăturile de șarpe.

Extrem de cunoscut în medicina naturistă, armurariul sau ciulinul laptelui este o plantă cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, ce este frecvent utilizat pentru detoxifierea organismului, în special a ficatului.

În ultimii ani, popularitatea acestei plante a crescut în România, tocmai datorită beneficiilor pe care le are pentru ficat și pentru combaterea multor boli.

Iată care sunt beneficiile unui tratament cu pastile realizate din această plantă.

Pentru sănătatea ficatului, armurariul este și un puternic detoxifiant.

Acesta ajută la refacerea celulelor hepatice, în timp ce elimină toxinele din organism, care sunt procesate prin ficat.

Armurariul este extrem de eficient în stoparea efectelor nocive ale consumului de alcool, cauzate de pesticidele din alimente, metale grele, poluarea din apă și din aer.

Armurariul și-a dovedit eficiența ca tratament pentru diferite boli de ficat, inclusiv sindromul ficatului gras, alcoolism, icter, psoriazis și hepatită.

În anul 2007, după revizuirea a numeroase studii despre efectele terapeutice ale armurariului.

Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au constatat că există dovezi preclinice solide pentru efectele hepatoprotectoare și anticancerigene ale silimarinei, inclusiv inhibarea creșterii celulelor canceroase la prostată, sân, piele și celule cervicale.

 

Pe lângă ficat, ajută și inima și scade colesterolul

Armurariul este un puternic antiinflamator, fiind, astfel, de folos în prevenirea prncipalelor cauze ale apariției bolilor cardiovasculare.

Beneficiile armurariului asupra sănătății inimii și asupra scăderii nivelului de colesterol prin scăderea inflamației, curățarea sângelui și prevenirea daunelor cauzate de stresul oxidativ în artere.

Armurariul are posibilitatea ajută la prevenirea calculilor biliari și a pietrelor la rinichi.

Ciulinul laptelui, cum e cvunoscut în popor armurariul, are proprietăți antioxidante care mențin sănătatea ochilor, a articulațiilor și a smușchilor.

Sursa:http://libertateapentrufemei.ro