AndreiLaslau.net

Slabeste mancand regeste!

Află ce calităţi deosebite are ceaiul din coajă de banană

Cojile de banană conţin o cantitate mare de fibre solubile şi insolubile, care sunt cunoscute pentru stimularea procesului de digestie şi pentru inducerea senzaţiei de saturaţie.

Publicitate

Nu numai că vei mânca mai puţin după ce vei începe să bei ceai din coajă de banană, ci vei preveni poftele pentru alimente nesănătoase. În plus, va stimula metabolismul ca să ardă mai multe calorii şi, în acelaşi timp, te va energiza.

De asemenea, acest tip de ceai te ajuta să ai un somn odihnitor. Triptofanul conţinut de cojile de banană, induce o stare de somnolenţă şi previne astfel insomnia.

În plus, deoarece triptofanul are efect şi asupra nivelului de serotonină, iar aceasta, la rândul său, îmbunătăţeşte calitatea somnului, te vei odihni mult mai bine.

Pe lângă toate acestea, ceaiul din coajă de banană ne protejează de cancer, boli de inimă şi scade colesterolul rău din organism.

Iată cum se prepară ceaiul din coajă de banană:

Ai nevoie de 150 ml apa şi o coajă de banană. Pune într-un ibric apa la fiert şi apoi, când aceasta fierbe, adaugă coaja de banană. După ce a fiert, acoperă vasul cu o farfurie şi apoi îndepărtează-l de pe foc, lăsând-ul zece minute să se infuzeze.

După ce torni ceaiul într-o cană, poţi adauga şi puţină scorţişoară pudră şi o lingură de miere, pentru gust. Este recomandat să-l bei dimineata sau seara.

Cojile de banane: utilizări în gospodărie

Lustruirea pantofilor: dacă freci suprafața pantofilor cu o coajă de banană, îi vei face să strălucească imediat.

Lustruirea argintăriei: lustruiește-ți lingurile, furculițele și cuțitele până strălucesc.

Adaos la îngrășământ: cojile de banane sunt un adaos excelent în îngrășământul organic.

Îngrășământ pentru plante: Pune coji de banană într-un borcan de sticlă și adaugă apă. Apoi pune în borcan plante acvatice, acestea fiind foarte receptive la nutrienții cojilor. Unele persoane taie cojile în mai multe bucăți pe care le pun deasupra pământului din ghivece.

Repelent împotriva afidelor: taie cojile în bucăți mici și îngroapă-le în jurul tufelor de trandafiri sau al altor arbuști. Acestea ajută la prevenirea celor mai frecvente boli ale plantelor.

Atrag fluturii: dacă te bucură prezența fluturilor în grădina ta, împrăștie în diverse locuri mai multe bucățele de coji de banane; fluturii adoră acest miros dulceag!

Cojile de banane: utilizări în sănătate și pentru îngrijirea pielii

Albirea dinților: freacă-ți periodic dinții cu o coajă de banană (partea din interior) pentru a-i albi.
Mască facială: nutrienții din coaja de banană oferă enzime care îmbunătățesc sănătatea pielii. Spală-te bine pe față cu un săpun cu pH neutru. Masează-ți fața cu o coajă de banană și las-o să se usuce, apoi clătește-te cu apă caldă.

Reduc iritațiile și mâncărimile: dacă te-a înțepat un țânțar sau o furnică, pune o coajă de banană pe înțepătură și las-o să stea câteva minute. Acesta este un remediu eficient și pentru zgârieturi minore sau iritații produse în urma contactului cu iedera otrăvitoare sau stejarul otrăvitor.

Elimină acneea: în fiecare seară, masează-ți tenul cu o coajă de banană. Nu te spăla, ci dormi așa. Dimineața poți să o clătești. Poți folosi acest remediu și ca o mască de față săptămânală.

Tratament pentru psoriazis: freacă zona afectată cu partea interioară a cojii de banană. La început este posibil ca pielea să se înroșească mai tare; nu te îngrijora, este o reacție normală. Dacă vei aplica zilnic acest tratament, vei observa o diferență.

Tratarea vânătăilor: Dacă vânătăile tale se vindecă greu, cojile de banane pot fi de ajutor. Pune o bucată deasupra zonei lovite și lasă nutrienții miraculoși să-și facă treaba.