AndreiLaslau.net

Slabeste mancand regeste!

Bei apă plată cu lămâie dimineața? Vezi cum se consumă corect, fără probleme

Apa plată cu lămâie este o băutură energizantă care aduce multe beneficii sănătății și siluetei, dar exista si un efect negativ al acestei ape.

Publicitate

Apa cu lamaie contine cele mai multe substante nutritive si vitamine esentiale pe care le poate contine o bautura.

Acesta stimuleaza sistemul imunitar si procesele metabolice sanatoase. Cu toate acestea exista si un lucru special care ar trebui retinut si nici macar nu aveti habar de el. Aciditatea apei cu lamaie erodeaza smaltul dentar. Daca beti apa cu lamaie in fiecare zi,smaltul dintilor poate fi distrus.

Din pacate, acesta nu este singurul aspect negativ al apei cu lamaie. Ea poate face dintii mai sensibili la senzatiile calde sau reci si nu va veti mai putea bucura de inghetata favorita.

Primul efect negativ

Apa calda. Daca amestecati apa calda cu lamaie, aceasta provoaca eroziune severa. Temperaturile ridicate stimuleaza reactiile chimice si creste aciditatea.

Al doilea efect negativ

Niciodata sa nu beti apa cu lamaie dupa ce v-ati spalat pe dinti. Primul lucru pe care toti il facem dimineata este spalatul pe dinti. Acidul din apa cu lamaie inmoaie smaltul dintilor, iar daca ne spalam pe dinti imediat eroziunea va fi si mai mare, mai ales daca folositi o perie cu dinti tari.

Acesta este singura data cand nu este recomandat spalatul pe dinti. Spalatul pe dinti se face la o ora dupa ce ati baut apa cu lamaie si asigurati-va ca o faceti cu o perie cu peri moi.

Cum putem evita aceste efecte negative?

Utilizati un pai pentru a usura situatia.

In acest fel apa nu va “atinge” dinti. Nu uitati ca apa rece cu lamaie este o optiune mai buna decat apa calda.

Puteti incerca si alte tipuri de apa, cum ar fi apa cu castravete. Aceasta va ofera toate beneficiile, minus acidul.

Bucurati-va de apa cu lamaie dar retineti ca si sanatatea orala este foarte importanta!