AndreiLaslau.net

Slabeste mancand regeste!

Cum să vă detoxifiați și să vă protejați pancreasul

Pancreasul, numit si “organul ascuns”, este localizat in cavitatea abdominala, in spatele stomacului; mai exact este situat sub ficat, intre stomac si coloana vertebrala. Pancreasul este compus si cap, corp si coada. Capul pancreasului este incojurat de duoden.

Publicitate

In interiorul pancreasului exista mici ducte (tuburi) care transporta lichidele produse de pancreas in ductul pancreatic – acest canal poarta fluidele de-a lungul pancreasului, de la coada la cap si catre duoden.

Tubul biliar comun travereaza prin sectiunea capului pancreasului, transportand bila din ficat si vezicula biliara in intestinul subtire. Canalele biliare si cel pancreatic se intalnesc inaine de intrarea in duoden si au o deschidere comuna spre intestinul subtire.

Pancreasul produce sucuri si enzime care traverseaza aceste ducte spre intestin, unde se amesteca cu alimentele. Enzimele digera grasimile, proteinele, carbohidratii, astfel incat acestea sa poate fi absorbite de intestin.

Sucurile pancreatice joaca un rol important in mentinerea sanatatii. Pancreasul produce insulina care este preluata de sangele care iriga organele. Insulina este importanta pentru reglarea cantitatii de zahar (glucoza) din sange.

Pancreasul este alcatuit din doua tipuri de tesut:

→ Exocrin – produce enzimele necesare in procesul de digestie a grasimilor, proteinelor si carbohidratilor. In mod normal, enzimele sunt create si transportate catre duodem intr-o forma inactiva, fiind activate atunci cand este necesar. Tesutul exocrin fabrica bicarbonati care au rolul de a neutraliza acizii din stomac.

→ Endocrin – produce hormonii de insulina si glucagon si ii elibereaza in fluxul sanguin. Acesti hormoni reglemeneaza transportul de glucoza catre celulele organismului si sunt importanti in producerea energiei.

Cum să vă protejați pancreasul?

1. Bazați-vă pe crucifere

Ultimele studii au arătat că acestea au proprietăți anti-cancerige uimitoare și că proteajează inclusiv împotriva tumorilor de la nivelul pancreasului. Consumă brocoli, conopidă, varză de două ori pe săptămână. Evită-le dacă ai probleme cu tiroida.

2. Nu fumați!

Fumatul afectează multe organe și este extrem de nociv pentru sănătate. Așa că nu e de mirare că fumătorii au un risc crescut de cancer pancreatic.

3. Ia-ți adio de la mâncărurile nesănătoase

Care sunt alimentele nesănătoase? Cred că știi deja: prăjelile, mezelurile, zahărul, făina albă și băuturile carbogazoase. Dacă nu poți renunța de tot la ele, încearcă să le consumi cât mai rar. Așa îți vei proteja întreg organismul, nu doar pancreasul.

4. Învață să-ți detoxifiezi pancreasul

Pancreasul are rolul de a sintetiza o serie de enzime esențiale pentru digestie. Atunci când pancreasul este ”sufocat” de toxine apar dezechilibrele hormonale.

Iată ce trebuie să faci pentru a-l detoxifia:

Timp de 10 zile încearcă să bei 10 pahare de apă pe zi, ceaiuri și infuzii.

5. Sucuri care întăresc pancreasul

Este recomandat să consumi sucurile de mai jos pe stomacul gol și o jumătate de oră după să nu bei și să nu mănânci nimic.

Suc de varză, morcov și salată

A o ceașcă de varză de Bruxelles

Un pahar de suc de morcov (făcut de tine)

O jumătate de pahar de apă

O tulpină de țelină

Pune toate ingredientele în blender.

Suc de anghinare și aloe vera

O ceașcă de pulpă de aloe vera

O anghinare fiartă

Zeama de la o jumătate de lămâie

O jumătate de cană de apă fiartă

Puneți toate ingredientele în blender. O să obțineți un suc cald cu consistență groasă. E indicat să îl beți la prânz

Suc de papaya și semințe de in

O felie mare de papaya

O lingură de semințe de in măcinate

O jumătate de pahar de apă

Trei migdale

Este un suc cu care să îți începi dimineața. Se prepară ușos, la blender.

Surse: www.doctorulzilei.ro

www.sfatulmedicului.ro