Cum se foloseste uleiul de cocos pentru igiena personala

Nu ai nevoie de produse cosmetice din comert pline de chimicale atata timp cat ai la dispozitie uleiul de cocos. Ai fi surpris in cate moduri poate fi utilizat uleiul de cocos in scop cosmetic. Va prezentam cateva dintre ele in acest articol.

Uleiul de cocos ofera foarte multe beneficii pentru sanatate, prezinta proprietati anti-inflamatoare si este un puternic antioxidant. In plus, ajuta la absorbtia usoara a nutrientilor de care corpul are nevoie, este anti-bacterian, anti-microbian, anti-viral si anti-fungic.

Va puteti procura ulei de cocos de la orice magazin. Iata in cate moduri poate fi folosit.

1. Matreata. Uleiul de cocos prezinta proprietati de hidratare si ajuta in reducerea matretii, mancarimii si in controlul secretiei uleiului de pe scalp produs in special de matreata.

Trebuie numai sa va masati scalpul cu ulei de cocos inainte de a merge la culcare, iar a doua zi de dimineata sa va spalati cu un sampon natural.

2. Inchiderea porilor. Uleiul de cocos inchide porii si face pielea mai catifelata. In plus, prin aplicarea uleiului de cocos, tineti departe bacteriile care pot provoca acnee.

3. Crema pentru cuticule. Este foarte usor sa impingeti cuticulele cu uleiul de cocos. Nu trebuie decat sa aplicati putin ulei de cocos pentru a le face mai moi.

4. Crema pentru vergeturi. Daca va deranjeaza vergeturile, trebuie neaparat sa profitati de beneficiile uleiului de cocos. Trebuie numai sa aplicati ulei de cocos de 3-4 ori pe zi pentru a acoperi si trata vergeturile.

5. Gel de apar. Uleiul de cocos poate fi folosit si pentru a va aranja parul. Inlocuiti gelul de par cu ulei de cocos.

6. After Shave. Atenueaza posibilile rani in urma barbieritului. Dati-va cu ulei de cocos imediat dupa barbierit pentru a hrani foliculii de par si a vindeca pielea iritata.

7. Balsam si tratament pentru par. Inlocuiti balsamul si tratamentele de par cu uleiul de cocos. Acesta contine acizi grasi care hranesc foliculii de par si scalpul. Uleiul de cocos face parul mai matasos si mai stralucitor.

Cu numai doua lingurite de ulei de cocos, masati-va capul si lasati sa actioneze o ora, sau peste noapte. De dimineata spalati-va cu sampon natural. Puteti folosi si otet de mere pentru si mai multa stralucire a parului.

8. Vindecarea tatuajelor. Uleiul de cocos ajuta la rezistenta indelungata a tatuajului si vindeca rana dupa un tatuaj nou.

9. Balsam pentru gene. Si genele au nevoie de balsam din cand in cand. Puneti foarte putin ulei de cocos pe varful degetelor si aplicati pe gene inainte de culcare.

10. Deodorant. Deodorantele din comert contin aluminiu care este toxic. Inlocuiti deodorantul obisnuit care creste riscul de cancer cu ulei de cocos. Uleiul de cocos prezinta proprietati naturale antibacteriene si antifungice. Poate ucide bacteriile si ciupercile. Nu trebuie decat sa aplicati putin ulei de cocos in zona axilei.

11. Ulei de masaj. Uleiul de cocos este nemaipomenit pentru un masaj de relaxare a muschilor datorita proprietatilor sale anti-inflamatoare.

12. Exfoliator. Pielea poate fi exfoliata cu ulei de cocos. Trebuie numai sa aplicati uleiul de cocos pe piele si apoi sa va periati cu o perie din par natural pentru a indeparta celulele moarte.

Indeparteaza murdaria si hidrateaza pielea. Uleiul de cocos prezinta puternice proprietati anti-microbiene si antibacteriene si este bogat in acid lauric care ajuta la indepartarea murdariei de pe piele.

13. Dezinfectarea mainilor. Gratie proprietatilor sale antibacteriene, uleiul de cocos este excelent pentru dezinfectarea mainilor. Masati-va mainile cu ulei de cocos pentru jumatate de minut si apoi stergeti-va cu o carpa umeda.

Uleiul de cocos ce ramane intra in piele si veti avea pielea mai catifelata si mai hidratata. Este indicat sa folositi ulei de cocos mai ales iarna cand pielea este puternic afectata si devine uscata.

14. Prevenirea ridurilor. Uleiul de cocos poate fi folosit ca o crema de noapte. Hidrateaza pielea, estompeaza ridurile si va ofera un aspect mai tanar.

15. Balsam de buze. Uleiul de cocos este excelent pentru hidratrea si hranirea buzelor, protejeaza buzele de razele solare si previne decojirea si uscarea acestora.

16. Varice. Stiati ca uleiul de cocos este un remediu natural nemaipomenit pentru tratarea varicelor? Trebuie numai sa va masati zona afectata de 3-6 ori pe zi pana ce veti vedea rezultate.

17. Arsuri. Aplicati regulat ulei de cocos pe arsuri pentru a grabi vindecarea acestora.

18. Intareste unghiile. Prin aplicarea uleiului de cocos pe unghii, acestea vor deveni mai puternice caci uleiul de cocos protejeaza stratul de cheratina. Aceste straturi protejeaza unghiile de eventualele toxine din mediu.

19. Substitut pentru vaselina. Nu numai ca uleiul de cocos este mult mai sanatos decat vaselina, dar este si mult mai eficient.

20. Scrubbing pentru corp. Pentru prepararea unui scrubbing de corp si fata este nevoie sa amestecati 3 linguri de ulei de cocos cu 2 linguri de sare sau zahar. Veti obtine un scrub foarte eficient.

21. Crema pentru ochi. Pielea din jurul ochilor este foarte sensibila. Aplicati putin ulei de cocos in jurul ochilor inainte de culcare. Veti arata minunat dimineata.

22. Pasta de dinti. Amestecati bicarbonat de sodiu cu ulei de cocos si veti obtine o pasta de dinti foarte buna si lipsita de fluorura.

23. Demachiant. Uleiul de cocos este foarte eficient si in indepartarea machiajului. Nu trebuie decat sa puneti putin ulei de cocos pe un disc demachiant si sa continuati procesul obisnuit de demachiere.

24. Tine insectele departe. Evitati sa cumparati tot felul de spreiuri din comert pentru a indepartarea insectelor. Uleiul de cocos este la fel de eficient si fara efecte adverse.

25. Varfurile tocite. Daca vi se despica parul, fie de la vopsit, fie de la uscarea cu foehn-ul, folosirea placii sau a ondulatorului, uleiul de cocos este excelent pentru a preveni tocirea varfurilor de par si despicarea acestora.

26. Protectie solara. Uleiul de cocos este o solutie foarte buna pentru a va proteja pielea de razele solare. Aplicati ulei de cocos pe piele cu 20 de minute inainte de a iesi afara.

27. Lubrifiant. Uleiul de cocos este mult mai bun decat lubrifiantul normal din magazin si il puteti folosi linistiti atunci cand aveti relatii intime.

28. Vindeca vanataile. Uleiul de cocos reduce roseata si umflaturile provocate de vanatai.

SURSA: www.healthandlovepage.com

Loading...

Leave a Reply