AndreiLaslau.net

Slabeste mancand regeste!

Remedii naturale impotriva candidozei

3 din 4 femei sufera de infectii vaginale la un moment dat de-a lungul vietii lor. Candidoza vaginala sau vulvovaginita candidozica apare ca urmare a prezentei in exces a unei ciuperci, Candida Albicans, in vagin.

Publicitate

Ea este prezenta in mod natural in cavitatea bucala, in tubul digestiv, pe piele si in vagin, alaturi de o serie de bacterii benefice.

Atunci cand echilibrul florei este perturbat, poate aparea o supradezvoltare a Candidei Albicans. Este o problema comuna, care afecteaza majoritatea femeilor adulte cel putin o data pe parcursul vietii.

Printre principalele simptome ale candidozei vaginale se numara scurgerile vaginale anormale, insotite de mancarime si senzatie de arsura. Scurgerile vaginale pot varia de la usor apoase de culoare alba pana la scurgeri foarte dense de culoare alb-galbuie.

Mancarimile si arsurile se manifesta atat la nivelul vaginului, cat si la nivelul labiilor, iar in multe cazuri apare si un miros neplacut. De asemenea, urinarea devine dureroasa, apar inrosirea si umflarea vulvei si dureri in timpul contactului sexual.

Candidoza vaginala nu este clasificata drept o boala cu transmitere sexuala, insa este mai des intalnita in cazul femeilor care sunt sexual active. Factorii de risc sunt sarcina, diabetul, o imunitate slaba, consumul de antibiotice sau celule contraceptive sau SIDA. Majoritatea cazurilor de candidoza vaginala sunt usor de tratat, totusi, inainte de a apela la medicamente, va recomandam sa incercati remediile naturale prezentate mai jos.

1. Iaurtul.

Iaurtul contine bacterii bune si probiotice care ajuta la mentinerea echilibriului bacteriilor bune din organism. Mai multe studii de specialitate au demonstrat ca prin consumul zilnic de iaurt ce contine Lactobacillus acidophilus, riscul infestarii cu candidoza scade. Iaurtul poate fi si un remediu cu aplicare locala.

Tot ce trebuie sa faceti este sa inmuiati un tampon in iaurt si apoi introduceti-l in vagin pentru doua ore.

Curatati cu apa calduta si repetati de doua ori pe zi. Este recomandat sa introduceti iaurtul in alimentatia zilnica. Optati pentru iaurtul natural, nu cel indulcit sau cu fructe. Suplimentele cu probiotice pot fi si ele de ajutor in prevenirea si tratarea candidozei vaginale.

2. Uleiul de cocos.

Gratie proprietatilor sale antifungice, uleiul de cocos poate vindeca infectiile cu ciuperci. Ceea ce trebuie sa faceti este sa aplicati pe zona afectata ulei de cocos de 2, 3 ori pe zi pana ce veti obtine rezultate. De asemenea, se recomanda sa introduceti uleiul de cocos in alimentatia zilnica. Incepeti cu o lingurita de ulei de cocos extravirgin si cresteti apoi doza pana la 3 lingurite pe zi.

3. Otetul de mere.

Enzimele naturale din otetul de mere regleaza pH-ul vaginului si previn dezvoltarea ciupercilor. In plus, otetul de mere are in componenta sa acid malic cu proprietati anivirale, antibacteriene si antifungice.

Ceea ce trebuie sa faceti este sa adaugati 3 linguri de otet de mere in 2 cani de apa si, cu acest amestec spalati-va vaginul de 2 ori pe zi pana ce veti obtine rezultate. Sau, puteti combina apa si otet de mere in cantitati egale, inmuiati un tampon in aceasta solutie si apoi introduceti-l in vagin timp de 15 minute.

Repetati o data pe zi. O alta alternativa este sa va umpleti cada cu apa calda si sa adaugati 2 cani de otet de mere. Stati in cada timp de 15 minute. De asemenea, puteti amesteca 2 linguri de otet de mere cu o cana de apa si se consuma de doua ori pe zi.

4. Acid boric.

Acidul boric este antiseptic si antifungic si este foarte eficient in tratarea infectiilor vaginale cu ciuperci. Supozitoarele cu acid boric sunt foarte eficiente si usor de pregatit acasa. Nu trebuie decat sa umpleti cateva capsule cu acid boric si sa le introduceti in vagin; o capsula de acid boric inainte de culcare, o data sau de doua ori pe saptamana.

Alternativ, se dilueaza o lingurita de acid boric in doua cani de apa calduta si apoi se aplica pe zona afectata pentru cateva minute. Repetati zilnic timp de 2 saptamani. Atentie! Acidul boric este acid si poate provoca arsuri, asadar nu faceti abuz.

5. Aloe Vera.

Aloe Vera contine vitamine, enzime si aminoacizi care inhiba candida. In plus, prezinta proprietati anti-inflamatoare, anti-iritante si antifungice care ajuta in controlul candidozei vaginale. Se prepara sucul de aloe vera prin amestecul a 2 linguri de gel de aloe vera si 1 cana de suc de portocale sau apa. Se bea o data pe zi timp de cateva zile.

Alternativ, puteti extrage gelul din frunzele de aloe vera si aplica pe zona afectata de cateva ori pe zi. Atentie sa spalati bine frunzele si sa nu faceti totusi exces de suc de aloe vera caci poate provoca probleme gastro-intestinale.

6. Uleiul de oregano.

Uleiul de oregano contine agenti antimicrobieni, carvacrol si timol care ucid ciuperca. In plus, acest ulei este si antiviral, antibacterian si anti-inflamator. Se dilueaza uleiul de oregano cu o cantitate egala de ulei de masline si se aplica pe vagin de 2, 3 ori pe zi, timp de o saptamana.

Alternativ, se consuma 1 sau 2 capsule de ulei de oregano de doua ori pe zi timp de o saptamana. Atentie! Uleiul de oregano subtiaza sangele si nu trebuie consumat daca luati medicamente de subtiat sangele sau daca sunteti insarcinate.

7. Uleiul de arbore de ceai.

Acest ulei este un agent antiseptic care ajuta in tratarea infectiilor vaginale fungice. Se adauga 5-10 picaturi de ulei de arbore de ceai in 4 cani de apa si, cu aceasta solutie se curata vaginul de 2 ori pe zi pana la observarea rezultatelor.

O alta optiune este sa puneti cateva picaturi de ulei de arbore de ceai in cada.

8. Usturoiul.

Usturoiul prezinta proprietati antifungice naturale si tine sub control dezvoltarea infectiilor cu ciuperci, atenuand simptomele acestora. Ceea ce trebuie sa faceti este curatati un graunte de usturoi si sa-l introduceti in vagin inainte de culcare.

A doua zi, dimineata, se scoate grauntele de usturoi si se clateste cu apa calduta. Repetati de 2, 3 ori pe zi. Nu ezitati sa introduceti usturoiul in alimentatia zilnica, fie in forma naturala sau sub forma de suplimente.

9. Extract de frunze de maslin.

Prezinta proprietati antivirale, antifungice si ucide parazitii. In plus, echilibreaza nivelul de bacterii bune din vagin. Se beau 2, 3 cani de ceai de frunze de maslin zilnic. Puteti opta si pentru suplimente cu extract de frunze de maslin (250 – 500 mg) de 3 ori pe zi in fiecare zi.

10. Bicarbonat de sodiu.

Este un puternic agent antifungic si ucide ciupercile vaginale. Se toarna o cana de bicarbonat de sodiu in cada umpluta cu apa calduta in care trebuie sa stati timp de 10-15 minute. De asemenea, puteti dizolva ½ de lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa si se bea o data pe zi, pe stomacul gol, timp de 2 saptamani. Se recomanda o pauza de doua saptamani dupa care puteti relua tratamentul.

Sfaturi pentru prevenirea candidozei vaginale

Este important sa se mentina curata si uscata zona intima, dar fara a se utiliza sapunuri dure. Sunt recomandate maxim doua dusuri pe zi, iar baile de sezut in apa calduta pot ajuta la imbunatatirea simptomelor de candidoza.

Dusurile vaginale sunt de evitat, acestea putand agrava de fapt candidoza prin indepartarea bacteriilor benefice de la nivelul mucoasei vaginului. In perioada in care se administreaza antibiotice, sunt recomandate iaurturile cu culturii vii sau comprimate ce contin Lactobacillus acidophilus, acestea ajutand la mentinerea florei vaginale la un nivel optim.

Este bine sa se evite utilizarea deodorantelor, a parfumurilor sau a altor pulberi in zona genitala, desi sunt destinate igienei feminine.

Imbracamintea extrem de stramta poate produce iritatii, iar lenjeria de corp din matase sau nylon creste transpiratia in zona genitala si, de asemenea, provoaca iritatii. Pentru lenjeria de corp este recomandat bumbacul, acesta nerestrictionand fluxul de aer.

Sunt de evitat si tampoanele interne, iar in cazul in care persoanele sufera de diabet zaharat, este indicat sa se mentina valorile glicemice la un nivel bun.

SURSA:www.top10homeremedies.com