AndreiLaslau.net

Slabeste mancand regeste!

4 moduri naturale de acoperire a firelor albe fara substante chimice

Un cap plin de păr gri (alb) pe măsură ce îmbătrâniți este un lucru minunat. Celebrități precum Helen Mirren, Meryl Streep, Anderson Cooper și Steve Martin sunt toate dovada vie că poți fi la fel de atrăgător și fără vopsirea părului.

Publicitate

Este o etapă, când ai doar rădăcini gri( albe) și poate fi frustrant.

Desigur, primul lucru pe care femeile îl vor face este vopseaua pentru păr, cu toate că majoritatea vopselelor pentru păr care se găsesc pe rafturi sau care sunt folosite în saloane sunt pline de substanțe chimice dure care pot fi periculoase pentru sănătatea dumneavoastră.

Efecte secundare care nu sunt atât de drăguțe după vopsirea părului

Vopseaua pentru păr conține un amestec de substanțe chimice ( lauril sulfat de sodiu, parabeni, amoniac etc.), iar acum se cercetează tot mai mult dacă utilizarea constantă prezintă riscuri pentru sănătate.

Într-un studiu făcut de Jurnalul Institutului Național al Cancerului, cercetătorii au descoperit că există o posibilă legătură între utilizarea vopselei de păr comerciale și riscul de limfom non-Hodgkin și mielom multiplu.

Riscul pentru ambele tipuri de cancer s-a dovedit a fi mai mare la femeile care au folosit vopsea foarte închisă sau neagră pe păr ,în mod regulat.

Un alt studiu a constatat o creștere semnificativă din punct de vedere statistic a riscului de apariție a cancerului vezical prin utilizarea unei vopsele permanent pentru păr; în orice caz riscul este dependent de frecvența și durata utilizării vopselei pentru păr.

Nu sa constatat că există un risc crescut asociat utilizării vopselii temporare sau semi-permanente.
Alte studii sugerează că singurii care poate prezenta un risc mai mare pentru cancerul vezicii urinare sunt persoanele care au grijă de păr pentru că sunt expuși zilnic la vopseaua pentru păr.

Societatea Americana pentru Cancer susține că nu este clar daca folosirea vopselei pentru păr îți crește șansele de a dezvolta cancer, dar există oameni care ar trebui să evite vopsirea părului.

Pentru unii, anumite substanțe chimice din vopselele pentru păr provoacă reacții alergice severe, iar unii doctori sfătuiesc femeile însărcinate să evite utilizarea vopselei pentru păr cel puțin până în trimestrul al treilea, deoarece nu se știe prea multe despre modul în care vopseaua pentru păr afectează dezvoltarea copilului nenăscut.

În mod evident, se fac în continuare teste pentru a afla cât de periculoasă este sau nu este vopseaua pentru sănătatea oamenilor.

Din cauza probelor neconcludente, folosirea sau nefolosirea vopselei pentru păr , este decizia dumneavoastră, a consumatorului.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care încep să vadă fire gri ( albe) prematur, dar nu vă încântă ideea de a vă aplica pe cap substanțe chimice, cu sau fără riscul de cancer, din fericire există unele soluții naturale.

4 coloranți naturali pentru păr

1.Cafea

Ați crezut că cafeaua nu poate avea mai multe întrebuințări? S-a dovedit că este utilă pentru mai mult decât a vă dărui acea senzație plăcută de dimineață. Cafeaua vă transformă părul grizonat într-o nuanță de pământ maroniu, iar părul va mirosi destul de bine în același timp (mirosul de cafea bate mirosul chimic oricând!).

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o ceașcă de cafea tare sau un espresso cu o jumătate de ceașcă de balsam (cum ar fi ulei de migdale sau ulei de măsline) cu vitamina E și încă 2 linguri de cafea pulbere.

Aplicați acest amestec pe părul care a fost deja spălat și uscat. Lăsați amestecul să stea pentru o oră înainte de clătire. Vă recomandăm să-l clătiți cu oțet de cidru de mere, deoarece aceasta va proteja culoarea și o va face să dureze mai mult.

Procesul poate fi repetat o dată pe săptămână pentru o acoperirea cât mai bună a firelor gri (albe).

2.Ceai

Deși nu este la fel de puternic ca și cafea, ceaiul este o opțiune bună dacă tot ceea ce căutați să faceți este să vă acoperiți rădăcinile.

Procesul este similar cu cel de la cafea: amestecați 1 ceașcă de ceai puternic preparat (folosind 3-5 pliculețe cu ceai) cu o jumătate de ceașcă de ulei de migdale sau ulei de măsline. Aplicați pe păr și lăsați amestecul să stea pentru o oră înainte de clătire.

3.Ierburi

Există mai multe plante pe care le puteți utiliza pentru a obține culori diferite. Calendula, gălbenele, trandafirii și hibiscus vă vor transforma părul într-o nuanță de roșu.

Rozmarinul, urzica și salvia sunt grozave pentru părul închis la culoare ,iar calendula, galbenele, șofranul și petalele de floarea soarelui vor lucra cu părul blond. Adăugarea ceaiului negru la culorile mai închise și cătușnica ( iarba pisicii) la culorile mai deschise pentru a ajuta culoarea să dureze mai mult.

4.Henna

Henna a fost folosită de-a lungul secolelor pentru colorarea părului și, ca un bonus, protejarea scalpului de mătreață. Pentru a face colorantul pentru păr Henna, aveți nevoie de:

2 cești de Henna pulbere

Sucul unei lămâi

2 linguri de iaurt simplu( pentru a face compoziția mai cremoasă și a fi mai ușor de aplicat)

1 lingură de pudră de amla sau de hibiscus

Se amestecă toate ingredientele într-un recipient din fier, se acoperă și se lasă să stea timp de 2 ore. Aplicați amestecul pe părul dumneavoastră cu o perie pentru vopsit părul (asigurați-vă că purtați mănuși deoarece tot ce va intra în contact cu Henna se va păta!).

Acoperiți-vă capul cu o cască de duș și lăsați Henna să stea timp de 6 ore sau până când începe să vă deranjeze, apoi spălați-vă părul în mod normal. Henna vă va transforma, de obicei, părul într-o culoare de roșu sau de cupru.

Este important să rețineți că odată ce ați folosit Henna pe părul dumneavoastră , nu mai puteți folosi vopseaua permanentă deci dacă nu vă place cum va ieșit culoarea, este posibil să nu aveți prea multe opțiuni. Henna colorant de păr durează de obicei 8-12 săptămâni, perioadă care coincide cu creșterea naturală.

Dacă Henna este ceva ce vrei să încerci, produsele Lush au o linie destul de simplă și ușor de folosit.
Rețineți că multe dintre aceste metode naturale care colorează părul nu vor fi la fel de instantanee ca și coloranții comerciali și poate este necesar de câteva aplicări în plus (sau câteva zile de așteptare după aplicarea inițială) înainte de a obține culoarea dorită.

Cu toate acestea, dacă substanțele chimice găsite în coloranții comerciali sunt ceva care vă interesează, sau dacă aveți reacții alergice la majoritatea coloranților comerciali, aceste metode naturale pot fi exact ceea ce căutați.