Este larg acceptat faptul ca dieta tipica americana are o cantitate prea mare de grasime. 641 calorii pe zi de grasimi adaugate potrivit informatiilor despre “calorii zilnice medii” de la USDA in 2008. Cu o suma atat de mare, ar fi usor sa presupunem ca necesarul zilnic de Omega 3 este atins in cadrul acesteia. Din nefericire nu. Multi dintre noi sunt Omega 3 deficienti, cu repercusiuni serioase negative asupra sanatatii.
Aici sunt 6 moduri in care sanatatea ta ar putea suferi ca rezultat al unui deficit de acizi grasi omega 3.
1. Obezitate:
Acizii grasi Omega 3 lucreaza pentru a creste activitatea celulara. Deci, ei sunt foarte importanti pentru metabolismul celular. O persoana cu o dieta cu deficit de acizi grasi Omega 3 are probabil un metabolism incetinit, ceea ce duce la cresterea excesului de greutate.
2. Boli cardiace:
40% din decesele cauzate de boli de inima au fost atribuite nivelurilor ridicate de colesterol LDL. Adaugarea de acizi grasi Omega 3 poate ajuta la reducerea acestor niveluri, scazand riscul de insuficienta cardiaca subita.
3. Eczema:
Aceasta eruptie cutanata este un disconfort relativ obisnuit, pe care majoritatea nu il atribuie unei deficiente Omega 3, dar potrivit unui studiu, aceasta poate fi imbunatatita cu pana la 23% doar prin completarea acidului gras omega 3 DHA. Acest lucru este posibil deoarece acest nutrient esential reduce inflamatia.
4. Artrita:
Omega 3 sunt puternici luptatori impotriva inflamatiei. Acestia pot diminua umflarea articulatiilor cu care se confrunta cei care sufera de artrita. Luarea unui supliment Omega 3 poate reduce sensibilitatea si rigiditatea articulatiilor, ceea ce inseamna ca persoanele cu artrita pot reduce durerea doar prin adaugarea acestei alternative naturale. Studiul suplimentar a aratat ca Omega 3 poate combate distrugerea cartilajului provocata de osteoartrita.
5. Dificultati de invatare:
Cu aproximativ 60% din creier format din acizi grasi Omega 3, nu e de mirare ca sunt esentiali! Daca nu se mananca suficient, invelisul mielin din jurul celulelor nervoase se poate epuiza, ceea ce inseamna ca mesajele trimise prin creier sunt fie incetinite, fie oprite. In unele studii s-a constatat o legatura intre cresterea Omega 3 in dieta si scaderea simptomelor de dizabilitate in invatare, cum ar fi sindromul atentiei deficitare.
6. Depresie:
In tarile in care se consuma mai frecvent Omega 3, cazurile de depresie sunt mai mici cu aproape 60%. Serotonina este in cea mai mare parte responsabila pentru simtul fericirii unei persoane. O componenta importanta a acestui neurotransmitator este, ati ghicit-o, acizii grasi Omega 3!
Deci, de ce, cand te duci la medic cu aceste simptome, nu recomanda un supliment de acid gras Omega 3? Probabil pentru ca mai multi bani sunt facuti din medicamentele Ritalin, NSAIDS, Prozac si cele pentru inima.
Exista trei tipuri de omega-3: acidul alfa-linoleic, acidul docosahexaenoic si acidul eicosapentaenoic. HA si EPA sunt sursele cele mai studiate pentru beneficiile pentru sanatate si se gasesc in principal in fructele de mare, cum ar fi somonul, tonul, pestele spada, hamsiile, sardinele si heringul. Acestea sunt, de asemenea, gasite ca o sursa de hrana vegana in alge. ALA este o sursa de omega 3 gasita in surse din plante, cum ar fi semintele de in si nucile.
Veganii ar trebui sa retina ca, in timp ce organismul poate converti ALA in DHA si EPA, este un sistem mai putin eficient. Acesti doi dintre cei 3 acizi grasi sunt insa vitali pentru bunastarea generala si sunt considerati acizi grasi “esentiali” deoarece organismul nu ii poate produce.
Unii dintre cititorii nostri au descoperit ca administrarea unui supliment este utila pentru a se asigura ca nu le lipsesc cerintele zilnice Omega 3 ale organismului. O optiune de supliment Omega 3 sanatos, echilibrat si digerabil este Omega 3 × 2 a Centrului Eisenstein.
Un bonus suplimentar la aceasta este acoperirea enterica a acestor geluri moi, care usureaza obtinerea beneficiilor de ulei de peste Omega 3, fara a fi nevoit sa experimentezi gustul de ulei de peste mai putin favorabil.
Articole din aceasi categorie
Gripa face deja ravagii în România. Cum să o eviţi şi care e diferenţa faţă de răceală
Cinci obiceiuri proaste care îți distrug rinichii
ASLO marit: cauze si tratament