AndreiLaslau.net

Slabeste mancand regeste!

6 tipuri de grasime corporala si cum sa scapi de ea

Pe masura ce imbatranim, metabolismul incepe sa incetineasca. Din acest motiv, incepem sa punem in greutate si sa acumulam grasime in anumite zone.

Publicitate

Nu numai asta, dar pe masura ce imbatranim, noi avem mai multa responsabilitate, ceea ce inseamna ca programul nostru este extrem de ocupat. Un program ocupat poate interfera cu mentinerea corpului sanatos.

Acest lucru ar putea insemna evitarea exercitiului deoarece esti epuizat sau abandonarea unei dieta sanatoasa deoarece nu ai timp sa iti prepari mesele. Cu toate acestea, exista diferite tipuri de grasimi corporale pe care le poti dezvolta.

Exista multe modalitati de a scapa de excesul de greutate si exista multe studii diferite care te pot ajuta. Dar exista o problema care poate aparea.

O metoda ar putea functiona pentru o persoana, dar nu va functiona pentru alta. Motivul este ca fiecare are diferite tipuri de corp. Deci, daca putem intelege cum creste greutatea corpului nostru, putem pierde efectiv in greutate.

Mai jos sunt cele mai frecvente tipuri de grasimi corporale si cum sa scapi de ele.

Grasime in zona superioara a corpului

Cea mai usoara explicatie pentru cresterea grasimii superioare a corpului este consumul mai multor calorii decat arzi. Oamenii adesea mananca prea mult si evita activitatea fizica.

Cea mai usoara solutie este sa incerci sa elimini dulciurile din dieta ta si sa incerci sa faci cel putin 30 de minute de exercitii pe zi. Incearca sa faci exercitii aerobice, inclusiv mersul pe jos si inotul.

Grasime in zona abdomenului inferior

Acest tip de grasime corporala apare de obicei la femei. Unele dintre motivele pentru care grasimea incepe sa se pastreze in partea inferioara a corpului sunt depresia, stresul si anxietatea.

Pentru a scapa de grasimea inferioara a abdomenului, incearca sa te relaxezi si sa eviti stresul. Hormonul de stres cortizol este unul dintre motivele pentru care se acumuleaza grasime in abdomen. Incearca sa faci exercitii de yoga sau de respiratie pentru a te relaxa. Sau chiar bea ceai verde.

Grasime in partea inferioara a corpului

Daca observi ca coapsele devin mai mari, ar putea fi pentru ca consumi prea mult gluten. Daca nu esti multumit de acest lucru, poti incerca sa consumi alimente fara gluten.

Pentru a scapa de asta, vei dori sa incerci sa utilizezi un aparat care sa stimuleze urcatul scarilor. De asemenea, te va ajuta sa tonifiezi picioarele. Un alt sfat util este sa incerci sa consumi micul dejun in fiecare zi. Daca nu incepi metabolismul dimineata, ai putea ajunge sa mananci mai mult pe parcursul zilei.

Grasime in zona stomacului

Grasimea din zone stomacului se datoreaza in mare parte consumului excesiv de alcool si dificultatilor de respiratie posibile. Cel mai simplu mod de a reduce stomacul umflat este reducerea consumului de alcool.

Grasime in zona picioarelor inferioare

Acest tip de grasime corporala este comun pentru femeile care au probleme de durere la picioare sau dezvolta aceasta grasime in timpul sarcinii. Pentru a evita acest lucru, incearca sa incetezi sa mananci alimente sarate. Alimentele sarate determina retinerea lichidului in organism.

Stomac mare cu grasime in zona spatelui superior

Motivul principal al acestui fapt este lipsa activitatii fizice. Exercitiul zilnic te va ajuta sa iti reglezi nivelul de zahar din sange.

De asemenea, trebuie sa incerci sa reduci si marimea portiilor. Daca consumi mai multe calorii decat arzi, grasimea excesiva se va dezvolta in stomac si in partea superioara a spatelui. Un alt sfat util este sa obtii o cantitate suficienta de somn.

Lipsa somnului poate provoca modificari ale hormonilor, ceea ce poate creste apetitul. Un apetit crescut poate duce la cresterea in greutate, ceea ce poate duce la stocarea grasimilor in abdomen si spate.

Cheia pentru o dieta sanatoasa este sa ai componentele potrivite in ea. Trebuie sa ai o cantitate suficienta de proteine. Acest lucru iti va oferi acea energie pentru a continua. O alta componenta pe care trebuie sa o ai in dieta ta este grasimea.

E adevarat, exista multe grasimi proaste pe care le poti consuma, dar grasimile bune au multe beneficii pentru sanatate. Iti protejeaza creierul si inima. Acizii grasi Omega-3 sunt un exemplu perfect. Ei sunt esentiali pentru sanatatea ta fizica si emotionala.

O dieta care consta in alimente bogate in fibre este esentiala. Aceasta poate ajuta la scaderea riscului de boli de inima, diabet si accident vascular cerebral.

De asemenea, te poate ajuta sa pierzi in greutate si sa iti imbunatatesti pielea. Pentru a mentine oasele si dintii sanatosi, trebuie sa consumi o cantitate suficienta de calciu. Calciul ajuta, de asemenea, sa trimita mesaje prin sistemul nervos si sa regleze ritmul inimii.