10 tipuri de oameni „toxici” pe care trebuie sa ii elimini imediat din viata ta

Exista milioane de oameni in intreaga lume, dar nimeni nu este perfect. Toata lumea are fie obiceiuri daunatoare, fie unele caracteristici neplacute ale caracterului si asa mai departe. Si baza prieteniei este sa inveti sa accepti o persoana exact asa cum sunt.

Dar ar trebui sa stii ca, din pacate, exista oameni care iti otravesc viata, luandu-ti energia si buna dispozitia. S-ar putea sa sune crud, dar ar trebui sa stai departe de astfel de prieteni. Ar trebui sa inveti sa faci diferenta intre prietenii adevarati si cei falsi.

Astazi avem pentru tine 10 tipuri de persoane care sunt „toxice”.

Victima vesnica

Acesti oameni sunt intotdeauna prea emotionali si traiesc o drama vesnica, pe care ei si-au creat-o singuri. Ei doresc mereu sprijin si simpatie si niciodata nu vor sa faca nimic pentru a imbunatati situatia.

Judecatorul

Desigur, critica pozitiva este necesara pentru toata lumea. Ajuta la dezvoltarea de sine, iti ofera posibilitatea de a corecta greselile si experienta necesara pentru a le preveni in viitor. Dar exista un tip de oameni care sunt obisnuiti sa critice literalmente totul.

Judecata lor este peste tot. Ei isi dau intotdeauna cu parerea despre viata pe care o traiesti de la tinuta la prietenul tau.

Superficialul

Aceste persoane sunt cu adevarat indecise. Ei nu pot lua nici o decizie pe cont propriu, fie ca este un film pe care il veti viziona in seara asta, fie ca este o universitate pe care o vor urma.

Intrerupatorul

Acesti oameni enervanti nu te lasa sa spui nimic. Te intrerup tot timpul si isi dau mereu cu parerea in conversatie. Uneori se pare ca astfel de oameni au nevoie doar de cineva sa-i asculte, dar nu de un prieten.

Surclasatorul

Acesti oameni sunt intotdeauna cu un pas inaintea ta. Si, de regula, in mintea lor.

„Ai invatat o limba noua? Am invatat doua!” sau ceva de genul asta, dar ai inteles ce vreau sa spun. Daca ai facut sau ai obtinut ceva, de care prietenul tau nu este interesat, atunci, bineinteles, vei obtine un sprijin. Dar intr-un alt caz, el iti va arata ca e mai bun decat tine.

Fata rea

Nu poti avea incredere in aceasta persoana. Desigur, puteti iesi impreuna o data pe an, dar, de regula, acesti oameni fac ceva, care poate fi inconfortabil pentru tine, doar pentru a se distra.

Miss Popularitate

Scopul ei principal in aceasta viata este sa fie cea mai stralucitoare stea, cel putin in oras. Intotdeauna incearca sa fie perfecta si este o mare provocare pentru ea sa ceara ajutor. In plus, astfel de prieteni te contacteaza numai atunci cand au nevoie de ceva de la tine.

Cel care-i multumeste pe toti

Omul asta nu poate sa-ti dea un sfat, o critica pozitiva si asa ceva. Intotdeauna iti spun ce vrei sa auzi. Deci, niciodata nu ar trebui sa intrebi un astfel de prieten, de exemplu „Aceasta rochie mi se potriveste?” pentru ca, chiar daca nu ti se potriveste, iti spune ca arati perfect.

Cel ce tine scorul

Acest om isi va aminti intotdeauna de lucrurile pe care le-a facut pentru tine. Prietenii adevarati fac ceva pentru tine si nu cer nimic in schimb. Vor doar sa fii fericit.

Prietenul foarte vechi

Probabil ca toata lumea are un vechi prieten din copilarie. Si exista cazuri in care inca mai incearca sa-ti fie prieten, ca acum cativa ani, dar nu mai aveti interese comune.

Intreaba-te doar daca o asemenea prietenie nu este toxica pentru tine si nu te tine inapoi. Poate, nu te lasa sa progresezi?

Loading...