AndreiLaslau.net

Slabeste mancand regeste!

7 simptome ale atacului de cord pe care femeile deseori le ignora

Problemele inimii, inclusiv atacul de cord, afecteaza atat barbatii, cat si femeile; totusi, modul in care se manifesta difera in functie de sex.

Publicitate

Numarul femeilor care sufera de atacuri de cord a crescut in ultimii ani. Cu toate acestea, exista inca multe probleme cu formarea unui diagnostic inainte de aparitia simptomelor atacului de cord.

Acest lucru nu se datoreaza faptului ca atacurile de inima sunt mai dificil de detectat la femei. De fapt, femeile sunt adesea mai lente in a cauta ajutor medical atunci cand simt disconfortul care poate fi asociat cu un atac de cord.

De asemenea, multe dintre simptomele precoce ale unui atac de cord sunt usor de confundat cu cele ale unor conditii mult mai blande. Si aceste conditii foarte rar necesita o calatorie la camera de urgenta.

Unele simptome apar pe parcursul unei perioade de timp. Cu toate acestea, ele nu echivaleaza automat cu un atac de cord. Dar este util sa fii atent la aceasta posibilitate.

De aceea vrem sa intram in detaliu despre cele 7 principale simptome ale atacului de cord. Deci, nu le vei lasa sa treaca neobservate.

1. Senzatie de sufocare

Senzatia de sufocare sau inec este un simptom care de obicei vine mana in mana cu conditiile respiratorii. Cu toate acestea, daca in prezent nu ai probleme respiratorii, senzatia este probabil legata de tulburari de inima.

– Daca te confrunti cu acest disconfort, fii constienta de faptul ca ar putea fi unul din simptomele atacului de cord timpuriu. Acest lucru este valabil mai ales daca efectuezi numai sarcini zilnice regulate.

– De asemenea, aceasta senzatie de sufocare adesea insoteste o senzatie de presiune in piept si o tuse recurenta.

2. Oboseala

Desigur, oboseala ar putea fi rezultatul oricarui numar de factori. De exemplu, se poate datora unei tulburari de somn, unei diete proaste sau unui exces de activitate fizica.

Cu toate acestea, daca incepe sa se manifeste recurent si fara vreun motiv aparent, ar putea fi o indicatie a problemelor cu inima si sistemul de circulatie.

– Cresterea colesterolului in artere interfereaza cu fluxul sanguin si, prin suprasolicitarea inimii, creste presiunea si duce la un risc mai ridicat de atac de cord.

– Si din moment ce cantitatea de oxigen care ajunge la celule scade, functiile musculare si capacitatea cognitiva au efecte negative.

3. Insomnie

Tulburarile de somn, cum ar fi insomnia, rezulta, de obicei, din suprasolicitare, utilizarea prelungita a dispozitivelor electronice si stres.

Cu toate acestea, in cazul femeilor, pot aparea si atunci cand exista modificari hormonale semnificative sau atunci cand functionarea inimii este compromisa.

– Adesea, cei care sunt expusi riscului de hipertensiune arteriala si infarct miocardic vor avea probleme in a dormi bine. Acest lucru este valabil mai ales in zilele dinainte de a suferi un atac.

Deci, fii atenta la acest lucru, impreuna cu alte simptome de atac de cord.

4. Transpiratii

Aparitia brusca a transpiratiilor reci poate fi unul dintre multe simptome ale atacului de cord. Sau, ar putea fi asociat cu o serie de alte tulburari cardiovasculare cronice.

Ca si celelalte simptome de atac de cord, acesta poate fi rezultatul unui numar mare de conditii. Dar, merita sa ne uitam la originea acestui simptom.

– In acest caz, se intampla deoarece organismul isi inmulteste eforturile pentru a-si regla temperatura, deoarece suprasolicitarea inimii provoaca schimbari bruste ale temperaturii.

– Acesta poate fi, de asemenea, insotit de sentimente de ameteala si stare generala de rau cauzate de interferente in fluxul normal de sange in jurul corpului.

5. Durere in partea stanga

Aparitia unei dureri neobisnuite pe partea stanga a corpului este probabil unul dintre cele mai clare si cele mai cunoscute semne de posibile atacuri de cord la femei.

– Cei care experimenteaza acest simptom pot simti durerea in brat, spate si maxilarul din partea stanga a corpului lor, chiar incepand cu cateva zile inainte ca atacul de cord sa loveasca.

– Durerea se poate manifesta treptat, trecand de la usoara la cronica pe parcursul a cateva ore.

6. Sentimente de anxietate

Dupa cum stim cu totii, exista multe situatii care pot provoca un episod de anxietate brusca. Cu toate acestea, este important sa se acorde atentie modului in care se manifesta anxietatea. De fapt, aceasta ne poate afecta ritmul cardiac si, in timp, creste riscul atacurilor de inima.

– Daca sentimentele de anxietate sunt insotite de dureri in piept sau vertij, este mai bine sa mergi imediat la medic.

– Si chiar si atunci cand nu apare un atac, este important sa cauti tratament pentru astfel de sentimente de anxietate, deoarece recurenta lor poate creste presiunea asupra inimii tale.

7. Reflux acid

Productia excesiva de sucuri acide in stomac provoaca ceea ce stim ca reflux.

Acest simptom se manifesta cu o senzatie de arsura in abdomen si in piept, care poate fi adesea confundata cu durerea care apare in timpul unui atac de cord.

– Desi putine cazuri sunt, de fapt, din cauza unui atac de cord, este important sa nu excludem aceasta posibilitate, mai ales daca durerea este grava si reapare frecvent.

Pune-ti urmatoarele intrebari:

Ai un istoric familial de atac de cord?

Suferi de obezitate sau ai un stil de viata sedentar?

Daca acesti factori de risc se aplica la tine si ai simptomele de mai sus, trebuie sa te adresezi medicului cat mai curand posibil.

In general, chiar daca simti ca nu esti in pericol, incearca sa faci controale medicale si teste de sange pentru a verifica starea sanatatii cardiovasculare.

Sursa: teptohealth.com