AndreiLaslau.net

Slabeste mancand regeste!

Cum ştiti dacă aveţi infectie urinara(ITU)

ITU este abrevierea pentru infecţia de tract urinar.

Publicitate

Infectia este cauzata de bacterii care afecteaza vezica urinara, rinichii, uretra si ureterele. ITU este foarte frecventa în rândul femeilor. De cele mai multe ori infectia este cauzata de bacterii care trăiesc în tractul gastro-intestinal.

In unele cazuri bacteriile cu transmitere sexuală poate provoca de asemenea infecţia. La barbati aceste infectii sunt un semn de alte probleme cum ar fi o boala de prostate. In cazul în care credeţi că aţi putea avea o infectie urinara incepeti cu pasul 1 de mai jos pentru a fi sigur.

Cum recunosteti simptomele

1.Atentie la durerea din timpul urinarii. Daca aveti o senzaţie de arsură în timp ce urinati inseamna ca puteti avea o infectie urinara. Atunci când bacteria intră in tractul urinar provoacă inflamaţii si face dureroasă urinarea insotita de o senzaţie de arsură care este resimţită în uretra.

2.Simtiti nevoia de a urina frecvent. Atunci când apare o infecţie zona afectată se inflameaza si creşte in dimensiuni. Vezica urinara este de asemenea afectata de inflamaţie. Peretii sai devin din ce în ce mai grosi, ducand la scăderea capacităţii de stocare. Vezica se umple mult mai repede astfel simtiti nevoia de urinare frecventă.

3.Fiti sigur ca aţi terminat de urinat. După ce aţi urinat observati daca ati terminat sau inca urinati. O infectie urinara va confuza senzatia de urinare iar cand veţi încerca să urinati din nou vor veni doar câteva picături.

4.Uitati-va de sange in urină sau daca este tulbure. O urina normala este clară şi un pic gălbuie şi nu foarte mirositoare. Urina infectata este tulbure si are un miros urât.

În cazul în care culoarea pare a fi roşie, roz aprins sau rosu inchis este un semn de sânge prezent în urină-un semn comun de o infectie urinara. Cauza principală este ca părţi ale tractului urinar sunt inflamate, afectand de asemenea vasele de sange.

5. Monitorizati-va temperatura. Daca este lasata netratata, infectia se va deplasa prin tractul urinar si va ajunge la rinichi. Infectia va creste si va cauza febră. În acest caz este necesara asistenţa medicală imediata.

6.Observa durerile de-a lungul intregului corp. Durerile abdominale inferioare sunt de obicei prezente atunci când ai o infectie urinara,mai ales dacă aveţi o infecţie a vezicii urinare. Vezica urinara este situate în partea de jos a abdomenului.

Durerea este din cauza inflamaţiei vezicii urinare şi datorită frecvenţei urinare, forţând vezica urinara sa urineze (acest lucru o streseaza si pune presiune pe ea). De asemena puteti avea o senzaţie de balonare.

În cazul în care ITU este severă puteti avea febră mare, oboseală şi greaţă. Duceti-va la medic imediat atunci când aceste simptome sunt prezente. Febra ridicata poate fi corelata cu alte boli severe deoarece această febră mare este însoţită de greaţă şi vărsături.

Tratarea infectiei

1.Luati antibiotice. Medicul dumneavoastră va va face un test de cultura care va determina ce antibiotic este cel mai bun pentru tipul de infecție pe care o aveti.

2.Hidratati-va. Creşterea aportului de lichide consumand multe fluide vă va ajuta să staţi hidratat. Aportul ridicat de lichide va creşte secreţia de urină care vă va ajuta să eliminati agentul patogen.

3.Beti suc de afine. Sucul de afine va preveni infecţile recurente. Un aport zilnic de la cincizeci la o sută cincizeci de mililitri de suc de afine va avea efecte mari în combaterea bolii. Acesta va preveni orice dezvoltare a culturilor bacteriene prin inhibarea lor si aderentei acestora la tractul urinar.

4.Folositi pad-uri de încălzire. Căldura va creşte fluxul de sânge, reduce durerea şi iritaţia cauzate de infecţie. Aplica un pad de căldură pe zona pelviana zilnic. Menţine nivelul de căldură scăzut şi nu depăşiti 15 minute pentru a evita orice arsuri.

5.Utilizaţi bicarbonat de sodiu. Ingredientele necesare sunt o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu si o cana cu apa. Bicarbonatul de sodiu va neutraliza aciditatea din urina. Bea amestecul numai o dată pe zi deoarece aceasta poate perturba flora bacteriena din intestine.

6.Mananca ananas. Ananasul contine bromelaina, o enzima cu mari proprietati anti-inflamatorii. Utilizat împreună cu antibiotic, ananasul este un minunat tratament alternativ. Manancand o cana de ananas pe zi va fi minunat pentru tine.

Tratati-va imediat dacă aveţi o infecţie urinara severă. Această infecţie deja afecteaza rinichii si complicatiile sunt mai greu de tratat. Această afecţiune face ca organismul dumneavoastră sa fie slabit si poate duce chiar si la spitalizare pentru un tratament adecvat.

Sursa:www.wikihow.com