Ghimbirul este unul dintre condimentele cele mai versatile. Il poti folosi si la limonada, si la prajituri, dar si la fripturi de porc sau supe.
Nu strica sa ai mereu in frigider putin ghimbir. Nu doar ca ofera un plus de savoare, dar este si foarte sanatos.
Reduce riscul de aparitie a diabetului
Oamenii de stiinta au facut legatura dintre anumite componente active din ghimbir si controlul insulinei si reglarea metabolismului. Ghimbirul poate fi adaugat in diverse smoothieuri, legume trase la tigaie sau supe. Este bun atat ghimbirul proaspat, cat si cel uscat.
Este un mod natural de a atenua durerile menstruale
O cana de ceai de ghimbir este tot ce ai nevoie pentru a scapa de durerile care iti dau bataie de cap luna de luna.
De asemenea, poti scapa si de ametelile care uneori apar in timpul menstruatiei. Inainte de te hotari sa suplinesti efectul medicamentelor cu ceai de ghimbir este bine sa intrebi medicul, pentru ca acesta poate interactiona in mod neplacut cu ele.
Este antiinflamator
Ghimbirul contine antioxidanti—fitonutrienti—care ajuta la reducerea efectelor radicalilor liberi. Prevenirea inflamatiilor este un efect al acestor antioxidanti.
Rezolva problemele gastrointestinale
Daca ai stari de voma sau esti deranjat la stomac, atunci este bine sa apelezi la ghimbir. Ajuta la digestie si in scurt timp te vei simti mai bine. Oricum, este benefic atunci cand problemele sunt usoare. In caz contrar, mergeti la medic.
Te scapa de greturile matinale
Femeile insarcinate au un ajutor in ghimbir pentru ca este foarte eficient in tratarea greturilor matinale. O limonada cu ghimbir iti va schimba starea de spirit.
Poate ajuta la prevenirea bolilor cardiace
Componentele antiinflamatorii din ghimbir pot reduce si riscul de aparitie a bolilor de inima. Consumul regulat de ghimbir scade colesterolul si cantitatea de zahar din sange, potrivit unui studiu realizat in 2016.
Articole din aceasi categorie
Gripa face deja ravagii în România. Cum să o eviţi şi care e diferenţa faţă de răceală
Cinci obiceiuri proaste care îți distrug rinichii
ASLO marit: cauze si tratament