AndreiLaslau.net

Slabeste mancand regeste!

Sfecla roşie: Alimentul plin cu vitamine care îmbunătățește circulația sangvină în corp, inclusiv la nivelul creierului

Cunoscută de ani de zile ca fiind „protectoarea” ficatului, noile studii arată că sfecla roşie este una dintre cele mai benefice legume pentru organism.

Publicitate

Acest “super-aliment” reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, folaţi, mangan şi potasiu. De asemenea, este o sursă bună de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor. Sfecla rosie este de ajutor in nenumarate probleme de sanatate, inclusiv pentru detoxifierea ficatului si reglarea tensiunii.

Sfecla rosie (lat. Beta vulgaris) contine foarte multe substante ce protejeaza ficatul. Despre sfecla va mai putem spune ca isi pastreaza proprietatile indiferent de modul de gatire.

Sfecla rosie stimuleaza sistemul imunitar imbunatatind respiratia celulelor si oxigenarea tesuturilor deoarece incurajeaza productia de noi globule rosii (un proces numit eritropoieza). Respiratia imbunatatita a celulelor contribuie la mentinerea conditiei optime a inimii, muschilor si nervilor.

SFECLA ROSIE STIMULEAZA CIRCULATIA SANGELUI, REGLEAZA NIVELUL DE COLESTEROL SI MENTINE FICATUL SANATOS.

Mai mult, sfecla rosie lupta impotriva anemiei, ajuta in detoxifierea organismului, incetineste imbatranirea si protejeaza vasele de sange.

Aceasta leguma minune este bogata in antioxidanti, celuloza si pectina, un tip de proteina care stimuleaza digestia si previne boala ficatului gras. Sucul de sfecla rosie are foarte multe vitamine, imbunatateste metabolismul, combate anemia si are efect de detoxifiere a ficatului ajutandu-l sa distruga grasimile depozitate.

In sfecla rosie se gaseste o combinatie unica de sodiu si calciu (10:1), ceea ce contribuie la dizolvarea calciului si eliminarea excesului lui din organism. Sfecla rosie are un intens efect de energizare si de remineralizare a organismului avand in vedere ca are foarte multe glucide, oligoelemente (magneziu, fosfor, potasiu, fier) si vitamine (A, B, C şi PP).

Daca aveti nevoie sa va cresteti rezistenta si performanta in timpul unei ore de sport, sfecla rosie este mai mult decat recomandata, in special atletilor.

Sunt mai multe modalitati de a consuma sfecla rosie, o puteti consuma cruda, gatita sau sub forma de suc. Nu aruncati frunzele caci si acestea pot fi gatite si sunt bogate in potasiu. Studiile arata ca prin consumul de alimente bogate in potasiu si eliminarea sodiului, riscul infarctului si a bolilor de inima scade cu 21%.

1-2 PAHARE DE SUC DE SFECLĂ CONSUMAT ÎN FIECARE ZI PARE SĂ AIBĂ UN EFECT SEMNIFICATIV PENTRU ÎMBUNĂTĂŢIREA PRESIUNII SÂNGELUI. CONFORM DR.OZ, MAJORITATEA MEDICILOR AU FOST DE-A DREPTUL SURPRINŞI DE CÂT DE PUŢIN CONSUM DIN ACEST SUC A FOST NEVOIE PENTRU A VEDEA ÎMBUNĂTĂŢIRI REALE.

Sfecla rosie contribuie la stabilizarea PH-ului (echilibrul acid-alcalin) din corp, fapt important pentru imunitate, deoarece bacteriile infloresc atunci când echilibrul PH-ului din organism se strică.

Betacianina, substanţă care se găseşte în sfeclă, contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi la prevenirea apariţiei cancerului!

Ajută la vindecarea bolilor de vezică biliară, la scăderea nivelului de colesterol şi la vindecarea gutei.
Împiedică formarea cheagurilor de sânge şi depunerea colesterolului pe vasele de sânge.

Abundă în vitamine precum B1, B2, B2, C şi acid folic, extrem de benefice pentru organism.

Conţine aminoacizi, esenţiali în dezvoltarea şi menţinerea ţesutului muscular.

Conţine iod, cunoscut pentru efectele benefice asupra glandei tiroide. Conţinutul crescut de potasiu din sfeclă, ajută la întărirea muşchiului inimii.

De asemenea, sucul de sfeclă roşie este cunoscut pentru efectul de scădere a tensiunii arteriale şi, prin urmare, previne atacurile de inimă şi bolile cardiovasculare.