AndreiLaslau.net

Slabeste mancand regeste!

Cum sa eviti sa pici din nou in depresie

Odata ce ne-am lovit de depresie, sansele de a intra din nou in acea urata stare sunt mai mari, mai exact cu 50% mai mari daca am avut o data, cu 70% mai mari daca am avut de doua ori si cu 90% mai mari daca am avut de trei ori.

Publicitate

De aceea, este foarte important sa prevenim depresiile si sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a nu mai intra in acea astare. Asadar, ce putem face pentru a nu mai fi victime ale depresiei?

Respecta-ti planul de vindecare sau adapteaza unul pe propriile nevoi. Cea mai mare greseala pe care o comitem este ca atunci cand consideram ca ne-am vindecat de depresie, incetam sa mai urmam tratamentul si planul de vindecare.

Trebuie sa intelegem ca afectunile mentale, inclusiv depresia, nu dispar pur si simplu si, de aceea, este important sa mergem la sesiunile cu psihologul sau psihiatrul chiar si post depresie pana ce vom deveni cu adevarat stapani pe noi pentru a nu pica din nou in plasa depresiei.

Nu cautati scuze pentru a nu va respecta planul de vindecare, mai degraba cereti ajutorul si conturati-va un plan de vindecare de care sa va puteti tine.

Eliminati gandurile negative. Nu ramaneti ancorati in trecut, nu va mustrati la nesfarsit pentru greselile comise, pentru defectele voastre si, mai ales, nu va mai priviti dintr-o perspectiva negativa.Pentru a va schimba acest comportament mental, terapia cognitiv comportamentala este de mare ajutor si va recomandam sa recurgeti la ea.

Descoperiti-va vulnerabilitatile. Fiecare persoana are punctele ei slabe si propriile vulnerabillitati. Pot fi diverse persoane care va fac rau, sau oameni, sau anumite situatii.

Cel mai bine este sa vi le identificati, sa le evitati, iar daca veti fi pusi fata in fata, sa va intelegeti trigger-ul si sa nu va lasati doborati de circumstante. Daca nu puteti evita asemenea situatii, inventati-va arme cu care sa luptati, inarmati-va inteligent si fiti mai puternici decat orice altceva se intampla in exteriorul vostru. Se poate!

Tineti un jurnal al emotiilor. Un jurnal al emotiilor va va ajuta sa va intelegeti mai bine starile si care sunt motivele care au dus la acele stari. Este o metoda excelenta de a va ajuta sa va cunoasteti si intelege mai bine si este o metoda de a tine orice stare in control si evidenta.

Nu va izolati si cereti ajutor. Fie ca alegeti sa mergeti intr-un grup organizat care sa va ajute sa luptati impotriva depresiei, fie ca cereti ajutorul familiei si prietenilor, cel mai important lucru pe care il puteti face este sa nu va izolati. Izolarea sociala nu va face decat sa va afunde mai mult in depresie.

Dormiti suficient. Lipsa somnului este o cauza majora de depresiei si recidivarii acesteia.Orice afectiune a somnului ati avea, insomnie, apnee in somn, mergeti la medic, tratati-o pentru ca altfel riscati sa picati din nou in depresie.